Klicka på böckerna nedan så kan Du beställa dem till bra priser!

 

 

 

Bevare mig väl - en klimatantologi

Göran Greider, Lina Hjorth, Anders Wijkman, Lisa Gålmark, Pär Holmgren, Birk Andersson, Kitty Ehn, Kajsa Kramming, Petter Lydén , Anna Borgeryd, Frida Berry Eklund, Josefin Wangel, Daniel Martinez.
Utgiven; november 2015, Sjösala förlag

Att det är illa ställt med vår planet är ett faktum. Klimatflyktingar är inte längre ett framtidsscenario, de finns i detta nu. Jordens klimat och den mänskliga civilisationen drar åt olika håll. Om ingenting görs, kommer det att bli mycket värre än vi kan föreställa oss. Men visst har vi fortfarande tid att agera? Visst går det om vi bara ser till att samla ihop alla goda krafter? Det kanske till och med finns något fint och bra som kan växa fram ur klimatångesten?

Föräldravrålet har samlat 13 olika författare, forskare och miljöaktivister som alla ger sin bild av klimatförändringarna och de utmaningar vi står inför.

 

 

 

 

Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt

Pär Holmgren.
Utgiven; oktober 2014, Pärspektiv förlag

Det kommer aldrig vara för sent för att göra så mycket som möjligt för att undvika framtida klimatförändringar och andra miljöhot mot vårt samhälle. Det finns dessutom så mycket vi kan göra redan nu – inte minst här i Sverige. Finns det något annat land i världen som har bättre förutsättningar? Vilka utmaningar har vi framför oss och vad vi behöver göra för att ställa om samhället i en hållbar riktning? Och inte minst: Varför gör vi inte det som vi egentligen vet att vi borde göra? Det här är en bok för dig som vill lära dig mer om hur de stora globala utmaningarna hänger ihop, och dessutom få fler argument för varför vi behöver göra så mycket som möjligt.

 

 

 

 

 

Bästa boken om Sveriges sämsta idé

Redaktörer: Annika Flensburg och Sofia von Post, Antologi utgiven i november 2014, Pärspektiv förlag

Statliga Vattenfall planerar fem nya brunkolsgruvor i Tyskland. Den bästa boken om Sveriges sämsta idé är en unik antologi där Vattenfalls ägare – svenska folket – berättar för regeringen vad de tycker om bolagets planer. Även experter, artister och representanter från miljörörelsen samt näringslivet deltar som energiexperten Tomas Kåberger, meteorologen Pär Holmgren, Greenpeace Annika Jacobson, miljöaktivisten Alva Snis Sigtryggsson, Polarbröds Anna Borgeryd samt musikerna Ebbot Lundberg och Stefan Sundström. Utifrån olika perspektiv argumenterar de varför gruvplanerna måste stoppas och hur Vattenfall kan bli en positiv kraft i omställningen till ett hållbart samhälle - om politikerna vågar fatta modiga beslut.

För varje såld bok går 100 kronor till Greenpeace!

 

 

 

 

Torstens resa ner i underjorden

Text: Pär Holmgren, Illustrationer: Moa Lundholm

Utgiven; september 2014, Pärspektiv förlag

Sjuårige och frågvise Torsten har mycket att fundera över. Varför kommer daggmaskarna fram när det har regnat? Vem är det som har byggt en tunnelbana mitt ute i skogen? Och vad är det som händer i farmors hönshus på nätterna egentligen? Tredje boken om Torstens sommarlov tillsammans med sin farmor.

En fristående fortsättning på tidigare utgivna Torstens resa ut i vida världen och Torstens resa in i vattnets värld.

 

 

 

 

 

52 Gröna måndagar - Vegetarisk kokbok

Eva Andersson, Stefan Grynge
Förord: Pär Holmgren

Utgiven; november 2013, Pagina förlag

Här finns snabba soppor, smakrika biffar, mustiga grytor och mumsiga gratänger. Vegetariska varianter av svenska klassiker likväl som läckra recept med inspiration från Indien, Thailand och andra länder. Recepten är lakto-ovo vegetariska, vilket innebär att de ibland innehåller ägg och mjölkprodukter. Övriga proteiner, till exempel quorn, sojaprotein, linser och bönor, finns i närmsta livsmedelsbutik. 52 gröna åndagar presenterar helt enkelt recept som gör det lätt och gott att äta vegetariskt.

 

 

 

 

 

Att svära i kyrkan - Tjugofyra röster om evig tillväxt på en ändlig planet

Redaktör: Stellan Tengroth, Antologi med tjugofyra författare. Utgiven; juli 2013, Pärspektiv förlag

En av årets viktigaste debattböcker? Tillväxt är inget att sträva efter, utan god tillgång till olja är den inte ens möjlig, vårt finanssystem är som ett pyramidspel, och vår konsumtion drivs av samma belöningssystem som narkomanens. Detta är bara några av svordomarna i tillväxtens tempel som uttalas av antologins tjugofyra författare.

Katarina Bjärvall, Anna Borgeryd, Bengt Brülde, Amelia Bryne, Stefan Edman, Susanna Elfors, Per Grankvist, Pernilla Hagbert, KG Hammar, Pär Holmgren, Alf Hornborg, Anne Jerneck, Sara Karlsson, Billy Larsson, Fredrik Lindström, Ylva Lundin, Stina Oscarson, Christer Sanne, Birger Schlaug, Fredrik Sjöberg, Stellan Tengroth, Anders Wijkman, Lars Wilderäng samt Boo Östberg.

Läs inledningen här!

 

 

 

 

Torstens resa in i vattnets värld

Text: Pär Holmgren, Illustrationer: Moa Lundholm

Utgiven; september 2012, Pärspektiv förlag

Varifrån kommer allt vatten och vart tar det vägen? Hur kan vattnet bli rent när det rinner ner i marken? Borde inte haven svämma över av allt vatten? Sjuårige Torsten är både frågvis och finurlig. I den här boken funderar han tillsammans med sin farmor om vattnet.

En fristående fortsättning på Torstens resa ut i vida världen.

 

 

 

Torstens resa ut i vida världen

Text: Pär Holmgren, Illustrationer: Moa Lundholm

Utgiven; november 2010, Pärspektiv förlag

Visst finns det hopp för världen – och Torsten, 7 år, är en av räddarna! Därför att han är så nyfiken och omtänksam. Han vet att det är han och hans generation som ska ta hand – måste ta hand – om vår jord i framtiden. I bokserien om Torsten och hans farmor funderar de över hur saker och ting fungerar och hänger ihop i vår värld.

 

 

 

Klimatkoden

Pär Holmgren, Jessica Cederberg Wodmar

Utgiven; november 2009, Medströms bokförlag

Klimatkoden är till för dig som vill kunna tolka de många klimatbudskap som möter oss. Den är också till för dig som vill kunna påverka andra i klimatfrågan – kunder, väljare, grannar eller familjemedlemmar. Boken beskriver hur vi som bor i Sverige tänker och tycker när det gäller klimatförändringarna. Boken är praktiskt användbar för dig som vill ”klimatsäkra” ditt dagliga liv, ditt företag eller din organisation. Den innehåller bland annat tips från 54 olika personer som alla är engagerade i klimatfrågan på olika sätt.

 

 

 

Meteorologernas nya väderbok

Claes Bernes, Pär Holmgren

Utgiven; maj 2009, Medströms bokförlag

En uppdaterad och fördjupad version av den Augustnominerade Meteorologernas väderbok från 2006. Det är främst klimatkapitlen som har uppdaterats – utifrån den forskning som tillkommit på senare år i klimatfrågan – för att skapa en heltäckande och lättillgänglig bok kring en av de viktigaste samhällsfrågorna i vår tid. Boken innehåller även ett helt nyskrivet kapitel som tar upp och bemöter de vanligaste så kallade skeptikerargumenten.

 

 

 

Barn frågar om klimatet

Pär Holmgren, Torun Paulsson

Utgiven; januari 2009, Liber

Vår tids kanske största utmaning, klimatförändringarna, skapar oro hos både vuxna och barn. Den här boken riktar sig främst till lärare i årskurserna F-6 och ger all den hjälp man som lärare behöver för att bemöta elevernas frågor, och dessutom ge dem hopp om framtiden. Medförfattare är Torun Paulsson, som själv är lärare och som i boken har bidragit med lektionstips och förslag på hur man som lärare kan arbeta med klimatfrågan inom både SO och NO kopplat till kursplanerna.

 

 

 

 

Mat & klimat

Johanna Björklund, Pär Holmgren, Susanne Johansson

Utgiven; november 2008, Medströms bokförlag

En klimatbok med tonvikt på vad vi odlar och äter. Hur påverkar vi klimatet med vår mat? Hur mycket betyder våra olika val? Boken visar vilka resurser och områden vi tar i anspråk för att producera det vi äter. Mat & klimat är också historien om våra matvanor. Hur har odlingslandskapet och butiksutbudet förändrats? Hur kommer de att förändras framöver? Medförfattarna Johanna Björklund och Susanne Johansson är två av Sveriges ledande forskare kring hållbarhetsfrågor inom jordbruket. De är verksamma på Sveriges lantbruksuniversitets Centrum för uthålligt lantbruk.

 

 

 

Svenska himlar

Pär Holmgren, L-G Nilsson

Utgiven; maj 2008, Medströms bokförlag

Den stora molnboken! Sverige har typiskt svenska molnhimlar – och unika väderfenomen i olika delar av landet. De är en del av vår natur och en del av våra landskap. Boken visar till exempel hur du ser fjällens toppar som avtryck på himlen i Sydsverige! I uppslag och fascinerande bildanalyser presenteras för första gången denna del av vår natur – himlen. Medförfattare är meteorologen L-G Nilsson, som också är bokens fotograf.

 

 

 

Upptäck väder och klimat

Pär Holmgren

Utgiven; januari 2008, Liber

Den här boken vänder sig främst till grundskolan, och är en faktabok om väder och klimat, global uppvärmning, växthuseffekt och klimatförändringar. Barnen har allt fler och delvis nya frågor om väder och klimat. I boken förklaras hur vädret och klimatet påverkar oss här i Sverige, i Europa och världen i stort. Boken bygger delvis på den nu slutsålda Fakta om väder och klimat, som Liber gav ut 2001.

 

 

Meteorologernas väderbok

Claes Bernes, Pär Holmgren

Utgiven; juli 2006, Medströms bokförlag

En stor populärvetenskaplig bok om vädret. Med hjälp av foton, kartor och grafik förklaras hur vädret ”funkar” och hänger ihop. Mycket visas för första gången i ett sammanhang: regndropparnas hårda kärnor, ett åskmolns skapelse, orkanen Gudruns väg mot katastrofen och mycket mer. Boken, som är skriven tillsammans med Naturvårdsverkets klimatexpert Claes Bernes, ger också de viktiga sammanhangen i frågor som rör vårt framtida klimat.

Bokförlag:

Meteorologernas väderbok, Svenska himlar, Mat & klimat, Meteorologernas nya väderbok samt Klimatkoden är utgivna av Medströms bokförlag

Upptäck väder och klimat samt Barn frågar om klimatet är utgivna av Liber

Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt och barnböckerna om Torsten och hans farmor är utgivna av Pärspektiv bokförlag

Pärspektiv förlag startades 2010. Utgivningen riktar sig till en nyfiken allmänhet, och vill väcka debatt och tankar kring samhälle, natur och miljö. Speciellt viktiga målgrupper är barn, ungdomar och studenter. Förlagets ambition är att öppna för nya perspektiv. Det sker bland annat genom en medveten satsning på att föra samman vetenskap med konst och kultur. Oavsett ämne bejakar vi glädje och humor som ett sätt att folkbilda och skapa engagemang.

Det är först när vi lyfter blicken som vi ser hur saker och ting hänger ihop. Pärspektiv förlag vill skapa sammanhang, för både barn och vuxna, genom att ge ut böcker som förenar frågor om samhälle, natur och miljö. Hos oss får vetenskaplig tyngd en form som bejakar humor, glädje och berättande, eftersom vi tror att det är bästa sättet att väcka äkta engagemang och debatt kring vår tids viktigaste frågor. Följ med i vår bokutgivning och få perspektiv på tillvaron.

 

Föräldravrålet har i denna bok samlat 13 olika författare, forskare och miljöaktivister.

 

 

 

Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt

 

Bästa boken om Sveriges sämsta idé

 

Torstens resa ner i underjorden

 

52 Gröna måndagar - Vegetarisk kokbok

 

Att svära i kyrkan - Tjugofyra röster om evig tillväxt på en ändlig planet

 

Torstens resa in i vattnets värld

Torstens resa ut i vida världen

 

Klimatkoden

Meteorologernas nya väderbok

 

Barn frågar om klimatet

Mat & klimat

 

Svenska himlar

Upptäck väder och klimat

 

Meteorologernas väderbok

Föräldravrålet har i denna bok samlat 13 olika författare, forskare och miljöaktivister.

 

 

 

Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt

 

Bästa boken om Sveriges sämsta idé

 

Torstens resa ner i underjorden

 

52 Gröna måndagar - Vegetarisk kokbok

 

Att svära i kyrkan - Tjugofyra röster om evig tillväxt på en ändlig planet

 

Torstens resa in i vattnets värld

Torstens resa ut i vida världen

 

Klimatkoden

Meteorologernas nya väderbok

 

Barn frågar om klimatet

Mat & klimat

 

Svenska himlar

Upptäck väder och klimat

 

Meteorologernas väderbok

Föräldravrålet har i denna bok samlat 13 olika författare, forskare och miljöaktivister.

 

 

 

Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt

 

Bästa boken om Sveriges sämsta idé

 

Torstens resa ner i underjorden

 

52 Gröna måndagar - Vegetarisk kokbok

 

Att svära i kyrkan - Tjugofyra röster om evig tillväxt på en ändlig planet

 

Torstens resa in i vattnets värld

Torstens resa ut i vida världen

 

Klimatkoden

Meteorologernas nya väderbok

 

Barn frågar om klimatet

Mat & klimat

 

Svenska himlar

Upptäck väder och klimat

 

Meteorologernas väderbok

Föräldravrålet har i denna bok samlat 13 olika författare, forskare och miljöaktivister.

 

 

 

Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt

 

Bästa boken om Sveriges sämsta idé

 

Torstens resa ner i underjorden

 

52 Gröna måndagar - Vegetarisk kokbok

 

Att svära i kyrkan - Tjugofyra röster om evig tillväxt på en ändlig planet

 

Torstens resa in i vattnets värld

Torstens resa ut i vida världen

 

Klimatkoden

Meteorologernas nya väderbok

 

Barn frågar om klimatet

Mat & klimat

 

Svenska himlar

Upptäck väder och klimat

 

Meteorologernas väderbok

 


 
Följ Mej          Copyright © Pär Holmgren 2013